Czibere Kft. - szerszámkészítés, fröccsöntés, galvanizálás, szinterezés, rugókészítés Cégünkről Termékek Szerszámkészítés Fröccsöntés Galvanizálás Szinterezés Rugókészítés Kapcsolat
• GYORS KERESŐ

  Szinterezés

 

  Bejelentkezés

Felhasználó név:

Jelszó:

Szinterezés

A szinterező műhelyben a kiválasztott színminták alapján porszórásos technológiával végezzük a fémfelületek nem fémes bevonását. Az égetőkemence gyors elektromos fűtésű.

Szinterezés technológiája

szinterezésA szinterezés tulajdonképpen a felület egyfajta kezelése. A szinterezés (vagy porfestés) egy színezett felületet képez az anyagon.

A szinterezés technológiáját azért találták ki, hogy a bevonat tartósabb legyen, és a technológiája környezetbarátabb, mint az oldószeres festés.

A szinterezés alapanyaga a polyetilén műanyag. A szinterezés során a fémanyagot zsírtalanítják, majd a műanyag festékport ráfújják az anyagra. A porfesték gyártása során különböző adalékokat tesznek a műanyag porba, ezért az statikusan feltölthető lesz. Így a szinterezés során töltés különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy a fémanyagra rátapad a festékpor. A lefújt anyagot a kemencébe tolva a meleg hatására térhálósodik a porfesték. A megfelelő idő függ az anyag vastagságától, valamint a kemencében lévő mennyiségtől. A szinterezés hőmérséklete 160-200 C fok körül van, ennyi hőmérséklet kell ahhoz, hogy a porfesték "ráégjen" a fémanyagra, és miután kihűlt az anyag nem kell utókezelni.

A szinterezés főleg fémtömegcikkek esetén rendkívül hatékony, nagyságrendekkel nagyobb mennyiséget lehet ezzel a módszerrel kezelni adott idő alatt. A szinterezés mostanra egyre inkább kiszorítja a hagyományos eljárásokat, mivel a szinterezési eljárással kezelt felületek jobb és tartósabb bevonatot kapnak.
 

 

Cégünkről   l   Termékek   l   Szerszámkészítés   l   Fröccsöntés   l   Galvanizálás   l   Szinterezés   l   Rugókészítés   l   Kapcsolat 2008 (C) készítette: Androvera
angolul