Huzal & tömbszikraforgácsolás

HUZAL ÉS TÖMBSZIKRAFORGÁCSOLÁS

A huzalszikra forgácsolás során a huzalszikra forgácsoló gépeinkkel a legprecízebb, legpontosabb méreteket tudjuk betartani. A huzal szikraforgácsoló technológiával az előkészített munkadarab hőkezelés után alakítható, függetlenül keménységétől. (Pl. vídiát is vágunk). A legújabb 440-es Charmilles gépünkkel 400 mm magasságú vágás is készíthető, és 30 fokos megmunkálási szög is lehetséges.

Huzal-szikraforgácsoló gépeinkkel mindenféle fémes anyag megmunkálható, így réz, alumínium is. 3D-s, illetve műszaki rajzokról készítjük a megmunkáló programokat. Az alsó és a felsõ fej mindhárom gépünkön külön programozható, így nem okoz problémát semmilyen egyenes vonallal lekövethetõ felület elkészítése.

A munkatartomány: 340 x 450.

Tömb-szikraforgácsolás

Roboform 35 Charmilles típusú tömb-szikraforgácsoló gépünk teljesen CNC-vezérlésű. Az elérhető felületi finomság: 0,4 Ra. Ennél a gépnél a 3R gyártmányú elektróda befogó szerszámcsaládot használjuk, mely elektródákat a marógépünkön pozícióbiztosan készítünk el.
A munkadarabokat rezgéselnyelő felfogó asztalra rögzítjük így a megmunkálás során a marók élei kevésbé kopnak és a kívánt méret így precízen elérhető. Utólagosan meneteket tudunk szikrázni különféle edzett szerszámlapokba az erre alkalmas elektródákkal (vídiába is).